Prenad började som ett elteknikföretag i Malmö 1975.

2020 har Prenad ca 750 anställda på 14 orter i Skåne, Halmstad och Karlstad. Omsättningen 2020 var rekordhög, 1,2 miljarder kronor.

Oavsett hur mycket Prenad har vuxit har den lokala förankringen alltid varit viktig för företaget. Med kontor över hela Skåne, i Halmstad och Karlstad finns lokalkännedom och förutsättningar för nära och långsiktiga relationer mellan Prenads personal och kunderna.

Det är naturligtvis idealet för båda parter. Särskilt när det gäller de viktigaste basfunktionerna i en fastighet, oavsett storlek – el, VS och säkerhet/data/tele.

Planering, projektering och installation är bara en del av Prenads styrka. Service och underhåll garanterar en långsiktig hållbarhet.

Prenad lägger upp servicestrategier både för egna och befintliga installationer. Lokalkännedom och goda kundrelationer gör dem extra trygga för beställaren.

2003 fick Prenad en ännu starkare ryggrad. Då blev företaget dotterbolag till Bravida, Nordens största totalleverantör inom installation och service för fastigheter.

Det ger extraresurser på alla de områden Prenad arbetar inom i dag. Dessutom tillför det ytterligare specialistkompetens för stora och avancerade projekt.

Genom Bravida kan Prenad också erbjuda totallösningar för ventilation och all teknik inom luftbehandling, luftkonditionering och klimatreglering.

Prenads regionkontor i södra Sverige finns i Helsingborg, Malmö och Karlstad. Självklart är vi kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Mer om Bravida.