MOTORHALLAND, Flygstaden i Halmstad

Vi vill tacka MTA för deras förtroende att vi, på Prenad Halmstad, fick vara med att utföra installationerna för EL, Tele, Larm, Passage och Lås på Motorhallands (125000 kvm) nya anläggning. Nu, efter ca 1,5 år står bygget färdigt och den 7 september låses dörrarna upp för allmänheten.

Krukskärvan Derome i Malmö

  Prenad EL och VS i Helsingborg har gjort installationer för MTA Bygg AB

Ejdern 14, Pinnågatan 2 i Örkelljunga

Prenad i Perstorp gör elinstallationer vid nybyggnad av 38 lgh i 2 huskroppar med vardera 4 våningar Byggstart juni -19 och det förväntas vara färdigställt okt -20 För BAB Byggtjänst, beställare är Fastighets AB 3 Hus Vår projektledare är Lennart Elander Ordervärde ca 2,6 milj Förberedelser för elbilsladdning.  

Merkurius 5-6 på Allégatan i Klippan

Prenad i Perstorp gör elinstallationer vid nybyggnad av 62 lgh i 2 huskroppar med vardera 8 våningar Byggstart juni -19 och det förväntas vara färdigställt nov -20 För BAB Byggtjänst, beställare är Treklövern Bostads AB Vår projektledare är Lennart Elander Ordervärde ca 5 milj Förberedelser för elbilsladdning och solceller.  

Ny grundskola i Klippan, åk F-9

Vi har fått förtroendet från Henrik Andersson Bygg AB att uppföra ny grundskola i Klippans kommun. Skolan är planerad för upp till 630 elever. Projekteringen påbörjades jan -19 och produktionen startar prel. i okt -19. Färdigställandet förväntas mar/apr-21 Vår kontakt på Prenad är Thomas Ållemark  

Diplom till Klippan och Helsingborg VS

2018 år bästa kostnadsställe ”Tillväxt i procent” går till ”Prenad Klippan VS” 3:e plats ”Prenad Helsingborg”  Stort GRATTIS!  

LSS-boende, Oskarström

Prenad EL Halmstad har fått uppdraget av EXTEA Bygg att utföra el installationerna vid bygge av ett LSS-boende i Oskarström. Bygget planeras stå färdigt i September 2019.

BRF Grönskan, Halmstad

Prenad, Halmstad har fått PEABs förtroende att utföra EL-installationerna till 34 lägenheter i Halmstad. Lägenheterna planeras stå färdiga hösten 2020.

Nytt Kontor Och Lager Till Beslag Design

Prenad, Halmstad har fått uppdraget av MMB att göra EL-installationerna till Beslag Designs nya kontor/lager i Båstad. Bygget planeras stå färdigt vintern 2019.

Nybyggnad utav Lidl butik.

Prenad EL i Halmstad har fått uppdraget att utföra installationen åt Skanska vid bygge av en ny Lidl-butik. Butiken ska ligga i området Tegelbruket, i Halmstad, och stå färdigt i slutet av 2019.

Hallarna Del 6.

Prenad Halmstad fick fortsatt förtroende tillsammans med MTA Bygg att utföra EL, Tele och Styrinstallationer vid om- och tillbyggnad av Hallarna del 6. Jobbet innefattar hotellet, där det ska bli nytt kök, restaurang, reception samt några nya butiker i gallerian.  

Backahill AB Taktäckaren

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av ny butik och kontor i Ängelholm. Projektet startar i september och inflyttning sker 1 mars 2019.

Saftstationen i Ängelholm

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av Saftstationen 4 i Ängelholm åt MTA Bygg och Anläggning.  Nybyggnation av 271 st lägenheter, två LSS-boenden, fyra lokaler och en bokal (kombinerad lägenhet och lokal). Området kommer att ligga i centrala Ängelholm, på den så kallade Scantomten vid Ängelholms station. Byggstart är höst 2018. Preliminär inflyttning våren 2021

Ny produktionslokal Räckesbutiken

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av ny produktionslokal åt Räckesbutiken. Fastigheten är på 2 600 kvadratmeter och anläggningen blir dubbelt så stor som befintlig. Möjlighet till vidare expansion finns. Beställare är Leeman Entreprenad AB. Projektet skall vara klart under oktober 2019.

Lindab Arena

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna när Lindab Arena bygger nytt gym, nya loger och ny mediakub samt ombyggnad av TV-brygga. Beställare är Arenabolaget. 

Koncepthus Perstorp i Ängelholms kommun

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av Koncepthus Perstorp i Ängelholms kommun, 10 st byggnader om 4 lägenheter i varje byggnad åt MVB. 

Haga Vårdboende i Förslöv

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av Haga Vårdboende i Förslöv. Nybyggnationen avser en byggnad i två plan med källare/souterräng och består av 48 lägenheter. Dessutom innefattas ett våningsplan med plats för gemensamma utrymmen.  Projektet skall vara klart under januari 2020. Beställare är Byggmästarn i Skåne.

Läkemedelsföretaget Cernelle bygger nytt

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna när läkemedelsföretaget Cernelle bygger nytt laboratorier, större matsal och bättre arbetsplatser. Beställare är Backahill AB. 

Bjäre Chips i Ängelholm

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av Bjäre Chips i Ängelholm åt MTA Bygg och Anläggning.  Den nya fabriken innehåller utrymme för dubbla produktionslinjer samt en lagerdel med anslutande personalutrymmen, kontor och försäljningsytor.

Ny bilhall åt Bilförmedlingen i Ängelholm

PRENAD/EEAB-EL i Ängelholm har fått förtroendet ut utföra de elektriska installationerna av ny bilhall åt Bilförmedlingen i Ängelholm. Projektet skall vara klart under maj 2019.        

Skäggdoppingen Hässleholm

För Jörgen Rickardsson Bygg AB uppför Prenad Perstorp nybyggnad av 9 parhus (18 lgh) vid Finjasjöstrand. Objektet är beläget i Hässleholms kommun med adress Sjöbranten, kv. Skäggdoppingen 13. Projekteringen påbörjades i april 2018 och husen ska vara färdiga och inflyttningsklara i juni 2019. Ordervärde ca 2,1 milj

Julivallen Höganäs

För BAB Byggtjänst uppför Prenad Perstorp nybyggnad av 29 radhus i 6 huskroppar. Radhusen har en area (boa) om 112,5 kvm. Var: Månstorps- och Atom Egonsgata.Projektet påbörjades i februari 2018 och de skall stå färdiga i april 2019. Kontaktperson hos oss är Thomas Ållemark Ordervärde ca 2,4 milj. Baksida Kök Badrum

Björksäter Hässleholm, Nytt äldreboende

För Skanska Sverige AB upprättar Prenad Perstorp nybyggnad särskilt boende för äldre. Bygget påbörjades i maj 2018 och beräknas vara färdigställt i februari 2020. Kontakt hos oss är Thomas Ållemark och projektledare är Lennart Elander. Ordervärde ca 11 milj.

Division Syds Administratörskonferens 2018

  I två dagar hölls en mycket givande och intressant Administratörskonferens på Hotel Tylösand i Halmstad.   Våra BraUser!

Invigning i Landskrona

Prenad i Landskrona växer och nu har det nya kontoret invigts av Bravidas koncernchef och VD Mattias Johansson. Här klipper han det blågula bandet och förklarade bygget invigt.

Passersystem För HFAB

  Prenad Halmstad har fått uppdrag av HFAB att installera passersystem i 3 hyresrättsområde (24 fastigheter) som ska vara färdigt våren 2019.    

Hallarna Del 5

  Prenad Halmstad har fått fortsatt förtroende att tillsammans med MTA bygga Hallarna, del 5. Planerad invigning hösten 2018.  

Landgången, 63 Nya Lägenheter

  Prenad Halmstad har fått i uppdrag, av MTA, att installera 64 lgh på Gamletull, Halmstad. Projektet beräknas stå klart under sommaren 2019.

Kattegattgymnasiet Halmstad

Prenad Halmstad har fått uppdrag i partning med Skanska och Halmstad kommun att bygga Kattegattgymnasiet i Halmstad. Planerad invigning 2021.

Tillbyggnad BAB:s kontor i Åstorp

För BAB Byggtjänst utför Prenad Åstorp tillbyggnad , projektledare är Johan Johnsson. Ordervärde ca 2 milj.

Nytt huvudkontor för Nowaste som kallas Grow

Projektet omfattar nytt huvudkontor på Landskronavägen i Helsingborg och beräknas vara klart den 30/11 Projektledare är Joakim Leijon och värderas till ca 3,6 milj. Riad från Nowaste som driver projektet berättar: ”GROW är mer än bara en byggnad. Vi brukar tala om GROW som en anläggning men bygget är egentligen bara ett skal till konceptet GROW. Grunden i GROW är människan, gemenskap och kultur. GROW ger en känsla av omtanke och värme där vi växer tillsammans genom utbildningar och stärkt hälsa. Trots att vi haft mycket fokus på själva bygget återspeglar just denna bild mycket av den känsla vi kommer skapa. Glädje, gemenskap och omtanke – att växa tillsammans. GROW

Läs hela nyheten på Prenad.se   

Lidl i Åstorp

För RO-gruppen utför Prenad Klippan VS en om- och tillbyggnad av Lidlbutik i Åstorp. Projektet startade nov -17 och beräknas vara färdigt jun -18. Projektets ordervärde är ca 500.000:-

Järnmalmen, 184 nya lgh

Nybyggnation av 184 lgh i Halmstad, Gamletull för Serneke. Projektet beräknas starta under 2018 och vara klart under 2020.  

Vi besöker Indien med WaterAid

Strax före jul berättade Robin Cutic på Prenad AB Helsingborg om en resa till Indien och staden Hyderabad. I Indien mötte WaterAid India upp. Under 5 dagar besökte de olika projekt som bedrivs. Projekten handlar inte bara om rent vatten utan man fokuserar även mycket på sanitet och hygienutbildningar, bl.a. på sjukhus med dåliga förhållanden. Man informerar om hur viktigt det är att hålla god hygien för och minska smittor internt på sjukhus och utanför. Lokalbefolkningen tog emot väldigt bra och var mycket gästvänliga. De var glada och ha oss på plats och visade mycket stor uppskattning. Bravida som företag bidrar med ca 400 000:-  per år till WaterAid och vår uppgift

Läs hela nyheten på Prenad.se   

Vikenskolan Höganäs

Prenad Helsingborg har fått förtroendet att utföra El-& teleinstallationer på nya Vikenskolan åt Byggmästar´n i Skåne AB. Byggherre Höganäs Kommun. Vikenskolan utförs som en om-, till- och nybyggnation. Byggnaden består av 8500m² som innehåller administration, skolsalar, matsal & bibliotek. Skolverksamheten kommer pågå parallellt under hela byggtiden. Byggstart 2017 samt färdigställande 2021 Kontraktssumma 23,3 miljoner Ombud Marjan Hrovat Projektledare Richard Björkenhall

Skogsgläntans Förskola Ludvigsborg i Hörby kommun

Prenad Perstorp  kommer att göra en om- och tillbyggnad av förskola. Förskolan har idag 4 permanenta avdelningar och 2 till skall byggas. Det befintliga storköket ska byggas om till ett större och klara en tillagning på 160 portioner. Nya Personalutrymme skall också byggas. Tillbyggnaden består både av 1 och och 2 plan. Projektet innefattar två komplementsbyggnader i form av miljöhus och förråd. Total bruttoarea ca 1084 m2 exkl. Komplementsbyggnader. Produktionen skall börja i jan -18 och färdigställas i jun- 18 för Järletoft Bygg

Kv. Triangeln Helsingborg

Prenad Perstorp och Helsingborg kommer att uppföra nybyggnad av 2 st punkthus i 17 våningar med 188 lgh samt lokaler i bv samt fristående teknikhus. Start projektering okt -17, etablering jan -18 samt färdigställande maj -20 för BAB Byggtjänst AB i Åstorp  

Logistic Contractor VI, Helsingborg

Prenad VS Helsingborg har fått förtroendet att utföra röristallationen på ny logistikanläggning åt  Logistic Contractor. Ombud är Joakim Rosenqvist och projektledare Sebastian Aldén Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en logistikanläggning åt Seafrigo Nordic, ett internationellt logistikföretag specialiserat på transport och hantering av tempererade livsmedel. Storlek:13 000 kvm Färdigställt:2018-01-15

Brf.Sågcrona

BAB Byggtjänst kommer att uppföra 28 st. radhus fördelat på två fastigheter med 6 resp. 22 hus med tillhörande förråd. Radhusen är 112,5 kvm i två plan. Fasaden har en liggande träpanel och ett sadeltak med betongpannor. Prenad Perstorp kommer att utföra elinstallationen och ordervärdet beräknas till ca 2,1 milj. kronor. Arbetet startar i maj -17 och beräknas vara färdigt i juni -18. Kontaktperson hos oss är Thomas Ållemark.

Hotell i Ängelholm

EEAB-EL/Prenad AB i Ängelholm har fått förtroendet att utföra de elektriska installationerna av Hotell 57 i Ängelholm åt PEAB Sverige AB. Hotellet kommer att bestå av 112 rum, däribland restaurang och flera konferenslokaler. Byggtid: Oktober 2016 – December 2017.

El i hyresrätter i Munka Ljungby

EEAB-EL/Prenad AB i Ängelholm har fått förtroendet att utföra elektriska installationer åt 36 hyresrätter i Solskiftet 3, i Munka Ljungby. Det är nybyggnation, och Leeman Entreprenad AB är beställare. Byggandet är beräknat att börja i September 2016 och stå färdigt April 2018.

Brf Aromabacken

EEAB-EL/Prenad AB i Ängelholm och VS/Prenad AB Helsingborg har fått förtroendet att utföra de elektriska installationerna av BRF Aromabackern i Båstad åt MTA Bygg och Anläggning. Nybyggnation av 32 bostadslägenheter i storlekar från 2 till 4 rum och kök. Lägenheterna fördelas på två huskroppar. Tiden för inflyttning är beräknad till hösten 2018.  

El i Thulins trädgård – Ängelholm

EEAB-EL/Prenad AB i Ängelholm och VS/Prenad i Helsingborg har fått förtroendet att utföra de elektriska installationerna åt kvarteret Tegelbruket i Thulins Trädgård i Ängelholm – mitt i centrum. Det rör sig om nybyggnation av 58 bostadsrättslägenheter i två huskroppar på åtta respektive tio våningar, och beställare är MTA Bygg och Anläggning. Byggtiden beräknas vara slut i december 2017.

Lägenheter i centrala Klippan

Tio lägenheter och sex LSS-boenden ska renoveras mitt i centrala Klippan. Det är det gamla Teliakomplexet som byter skepnad. Prenad i Perstorp är huvudleverantör till elinstallationen som värderas till 1,6 miljoner kronor. Byggtiden är i maj till februari nästa år.  

Laddstationer för bostadsrättsföreningar

Nu kan Bravida Prenad erbjuda installation och drift av laddstolpar för elbilar och laddhybrider åt bostadsrättsföreningar. I samarbete med det skånska expertföretaget inom elbilsteknik SunDrive kan vi ge helhetslösningar som passar föreningens individuella behov. I takt med det ökande antalet el- och hybridfordon blir möjligheten att ladda inom bostadsrättsföreningens ramar allt mer eftertraktat. Kom och möt våra experter och diskutera lösningar på mässorna Fastighet 2017 den 22 mars på Hotell Stensson i Eslöv kl 17-20 eller den 20 april på Hotell Erikslund i Ängelholm kl 17-20. Eller kontakta Bravida Prenads specialist Eric Mayet, 0725-62 35 98.    

El i nybygge i Örkelljunga

Prenad utför alla elinstallationer i ett nytt byggprojekt med 32 lägenheter vid Timmergatan i södra Örkelljunga. Arbetet startar i april 2017 och utförs av Prenad i Perstorp för BAB Byggtjänst AB.

Norra station i Hässleholm

Nära 3 000 kvadratmeter kontorslokaler med utrymmen för teknik, förråd med mera byggs nu på Norra stationsområdet i Hässleholm. Prenad i Perstorp står för alla elinstallationer inklusive kraft, belysning, tele och larm i det nya inslaget. Arbetet utförs åt John Svensson Byggnadsfirma AB, har ett ordervärde på 3,9 miljoner kronor och ska stå klart i december 2017. Norra stationsområdet är mötesplatsen för utbildning, forskning och företagande i centrala Hässleholm.  

Säkrare skola med Prenad

Slottvångsskolan i Helsingborg blir tryggare för personal och elever. Prenad har fått i uppdrag att installera övervakningskameror på lämpliga delar av skolan och dess utemiljö för att höja personsäkerheten på skolans område. Anläggningen är i bruk från terminsstarten 2017.

Nya lokaler för Prenad/Bravida i Hässleholm

Från 2017 finns Prenad El och Bravida VS i nya lokaler i Hässleholm. Adressen är Ängdalavägen 16, betydligt närmare centrum och kunderna än tidigare. Platscheferna Joakim Leijon, Prenad, och Håkan Stenholm, Bravida, ser fram emot både tidigare och nya kunder i de nya lokalerna.  

Multiarena i Tyringe

Tyringe får en helt ny multiarena våren 2017. Hallen på nära 6 000 kvadratmeter ska ha konstgräsplan för fotboll, löparbanor, friidrottsutrustning och utrymme för flera andra sporter. I övervåningen finns en stor motionshall. Prenad i Perstorp står för belysning, kraft och brandlarmsinstallationer medan moderbolaget Bravida svarar för VS- och ventilationsanläggningarna. Ordervärdet för Prenad är cirka tre miljoner kronor.

El i Åstorpsbostäder

Prenad sköter elinstallationerna i bostadsrättsföreningen Backsippan i Åstorp där BAB Byggtjänst AB bygger två bostadshus i åtta våningar med sammanlagt 62 lägenheter. Entreprenaden utförs av Prenad i Perstorp och startar i september 2016.

VS i Ängelholms badhus Rönnebadet

Ängelholm får ett helt nytt badhus när Rönnebadet invigs hösten 2016 efter två års byggtid. Byggnaden i tre våningar i naturskön miljö får en bruttoyta på 6 500 kvadratmeter och kommer bland annat att ha en stor bassäng för elittävlingar, två mindre bassänger, flera vattenrutschkanor, spa, gym, utomhusbad och soldäck. Prenad i Helsingborg utför den avancerade VS-entreprenaden i badhusbyggnaden och moderbolaget Bravida står för el och ventilation. Hela projektet kostnadsberäknas till 210 miljoner kronor.

Prenad installerar i flyktingboenden

Både Malmö och Helsingborg anlitar Prenad för installationer av el och/eller brandlarm i boenden och andra lokaler för flyktingar. I Malmö handlar det om nätverksinstallationer i tillfälliga lokaler för flyktingar, i Helsingborg brandlarm till boenden där Autronica Autroprimesystem direktkopplas till SOS Alarm för maximal säkerhet.

Prenad säkrar åt Norrporten

Fastighetsbolaget Norrporten anlitar Bravida Prenad för säkerhetssystemen på bolagets fastigheter i Helsingborg. Med Aptus fastighetssystem höjs säkerheten samtidigt som hyresgästerna får fördelar genom att de genom en app i mobilen kan styra vissa funktioner. Installationen blir klar under 2016 i kvarteren Rådhuset och Telegrafen i Helsingborg.

Prenad rekordväxer och bygger ut

Prenad växer och hade 2015 en rekordomsättning på 900 miljoner kronor. Expansionen gör att regionkontoret på Muskötgatan i Helsingborg nu byggs ut kraftigt. Omkring 500 kvadratmeter kontor, konferenslokaler och personalutrymmen byggs till i anslutning till den nuvarande kontorsbyggnaden. Samtidigt totalrenoveras befintliga lokaler. Projektet blir klart under sommaren 2016.

Prenad i jätteprojekt i Halmstad

Prenad deltar när köpcentret Eurostop vid E6:an söder om Halmstad byggs om och till och shoppingutbudet tredubblas jämfört med i dag. Prenad och Bravida anlitas för att installera el, tele, larm och styrsystem i jätteombyggnaden. Fastighetsägaren Eurocommercial investerar cirka 600 miljoner kronor i projektet där antalet butiker ökar från 30 till 90 och handelsytan från 31 000 kvadratmeter till 47 000. Köpcentret håller öppet under ombyggnaden. De första nya hyresgästerna flyttar in hösten 2016, och hela projektet ska vara genomfört i slutet av 2017.

Prenad i tioårigt mångmiljardbygge

Helsingborgs sjukhusområde utvecklas och moderniseras i ett tioårigt projekt för 4,8 miljarder kronor. Om- och nybyggnader ska höja kvaliteten på både vård och arbetsmiljö och ge ett sjukhus som är väl rustat att möta framtidens krav. Prenad har fått i uppdrag att stå för den kompletta elinstallationen när den östra flygeln i den korsformade huvudbyggnaden renoveras. Det handlar om kraft, belysning och svagström, ett uppdrag för 57,5 miljoner kronor. Ombyggnaden innebär att i stort sett all interiör rivs ut och ersätts samtidigt som samtliga tekniska system byts ut. Under de olika renoveringsetapperna ska lasarettets verksamhet pågå som vanligt i övriga delar, vilket ställer höga krav på logistik och samordning.