Prenad Ängelholm – Catena Arena

Ombyggnation av befintlig arena.

Projektstart: Nov -2020

Projektslut:  Mars-2022

Teknikområden: El och Vs

 

Prenad har fått förtroendet av Peab, att utföra denna komplexa ombyggnation.

Avdelningscheferna för respektive teknikområde presenterar nu projektet i sin helhet.

Avdelningschef El, Fredrik Selander och för VS, Joakim Rosenqvist.

Ledande montör på Vs är Adam Börvall, Rasmus Knutsson och på El är det Stefan Fallesen och Magnus Olsson, Projektledare L-G Olsson.

 

-Byggnationen avser både en på- och tillbyggnad av befintliga Catena Arena samt en ny isträningshall. Antalet platser i arenan ökar med drygt 1 500 till en publikkapacitet på runt 6 500. I byggnationen ingår nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor samt nya funktioner och ytor för event. Den totala tillbyggnaden är på mer än 3 300 kvadratmeter, varav den nya fjärde våningen uppgår till 2 800 kvadratmeter-

 

Totalt har vi haft 25st elektriker och 9st Vs montörer på plats under de mest intensiva perioderna. Catena arena har fått sig ett rejält lyft i dubbel bemärkelse, taket har höjts med 7m, nya kök och nya serverings ytor samt mingelytor på plan 4. Detta möjliggör då plats för 1500 personer mer i hallen, nu totalt 6550 personer. De är mycket stolta över projektet som delvis inneburit utmaningar, Serien hade inte slutat när det drog igång och därför var alla befintliga system tvungna att vara i full drift. Det nya taket monterades medan det gamla var kvar, på så vis kunde man använda sig av det taket när man gjorde många installationer på det nya takets underdel, 35-40% av installationerna ovanför ispisten klarade man av att göra på detta viset. Arenan var egentligen bara stängd under sommaruppehållet och in en bit på hösten när de första matcherna spelades. Där hade man ett tätt samarbete med Halmstad Hammers, där man spelat en del matcher. Man jobbade på rejält under tidig höst och kunde öppna upp hallen som den var tidigare, men det nya planet är stängt och öppnar i början av Mars-2022. Precis som i den inledande fasen av ombyggnationen var nu alla system tvungna att vara i drift.

Teknikområden som installerats är El men det är många olika system som är samordnade därunder ex är, Ny media kub, Brandlarm, Fiber, talat utrymningslarm, belysning som ”moving heads”, övriga signaler, KNX styrning av belysning etc.

På Vs sidan har det inneburit många utmaningar med stora kylsystem och avfuktnings system som nu byggts ut för att klara alla krav och för en bra upplevelse i arenan. Man har fått anpassa systemen till befintliga och moderniserat dem, men även installerat nytt. -3st nya kök och 6st nya barer. Ett antal nya loger och stora mingelytor. I botten plan har det även lagts till fler omklädningsrum så nu har A-laget, J20 och J-18 egna omklädningsrum.

Det har hela tiden funnits utmaningar men det har varit ett roligt samarbete med PEAB och ser fram emot fler projekt tillsammans.

-Det är en fantastisk resa vi har fått vara med om i detta projekt. Jag har följt det från sidan med stort intresse och alla inblandade har gjort ett fantastiskt jobb med att bidra till helheten och drivit på för att hålla de exakta tidplaner som parerat verksamhet och projekt. Det är ett mycket komplext projekt med många avancerade system där det ställts höga krav på vår leverans. Vi är stolta och glada över vad vi åstadkommit i projektet och att det bidrar till ett fint arenaområde som kan fyllas med  ungdomar, elitidrottare, motionärer och framtida idoler.

-Regionchef, Johan Gustafsson

-Prenad

På bild; AC: Fredrik Selander, AC: Joakim Rosenqvist, Projektledare: L-G Olsson och ledande montör Rasmus Knutsson.
Precisionsarbete i detalj!

Region Prenad

Region Malmö

Region Vänern